Onderzoek & onderwijs

Onderzoeksdata kunnen op verschillende manier worden verzameld: op papier, mondeling of via internet. Voor onderzoeks- of onderwijsinstellingen is dataverwerking echter geen kernactiviteit. Het loont daarom om het gehele proces uit te besteden.

Online enquêtes & vragenlijsten

Internet wordt steeds vaker ingezet als medium om gegevens te verzamelen. Deelname aan een online onderzoek is laagdrempelig en respondenten hoeven relatief weinig moeite te doen voor het invullen van een digitale vragenlijst. Hierdoor is er minder non-respons.

Voor onderzoeks- of onderwijsinstellingen ontwikkelen en publiceren we online enquêtes. We maken hierbij gebruik van de nieuwste internettechnieken en zorgen voor de juiste lay-out. Daarnaast verzorgen wij het gehele databasemanagement. We leveren de onderzoeksresultaten in ieder gewenst bestandsformaat aan. Ook datauitlevering voor SPSS is mogelijk.

Verwerken van interviews

Voor onderzoeks- of onderwijsinstellingen bieden we transcriptie van interviews. Gesproken tekst wordt als audio- of videobestand aangeleverd en moet vervolgens uitgewerkt worden in bewerkbare tekst. Wanneer de teksten uitgewerkt zijn kunnen deze bijvoorbeeld in een digitaal archief beschikbaar worden gesteld of doorzoekbaar worden gemaakt.

Verwerken van fysieke vragenlijsten

We kunnen alle soorten papieren vragenlijsten voor u verwerken. Van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Met behulp van geavanceerde OMR/OCR technieken en barcodeherkenning zijn wij in staat om onderzoeksgegevens automatisch te herkennen. Daarnaast verwerken we eventuele open vragen handmatig en combineren deze met de gegevens die door middel van automatische herkenning tot stand zijn gekomen.

Neem contact met ons op